søndag 17. oktober 2010

Pinner & garn - ny norsk strikkebok

100 norske oppskrifter


I denne boka har Cappelen Damm valgt ut 100 oppskrifter fra strikkebøker de har utgitt i bokklubb de siste 10 årene.

Seks av oppskriftene er fra boka mi, Varmekilder. Det er litt stas å bli satt inn i bok sammen med kjendisdesignere som Trine Solheim, Kari Hestnes, Lisbeth Bjørndal og andre som er designere på ordentlig.

Boka koster bare 190 kroner og er, etter min mening, veldig fin. Så for dem som ikke har alle bøkene det er valgt ut oppskrifter fra, er den en liten gullgruve.Mønsteret på disse fingervantene har jeg funnet på Ravelry, og jeg har brukt evig lang tid på å få dem ferdig. De er til broren min som spiller, mest inne, men når det nærmer seg jul, kan det vel bli litt utespilling også. Det står igjen å se om fingrene er passe, de bør jo helst være sånn at han får bøyd fingrene når han spiller.
Designeren heter Anne Neumann
http://www.ravelry.com/patterns/library/fingerless-gloves-musica


Garnet er Gjestals Senjagarn, et garn som du kan kjøpe på Nille. Det er et kjempefint sokkegarn,
80 % ull, 20 % nylon som i Silja.
5 strømpep. nr. 2,5 og 3,0.

Denne siste er foreløpig en enslig vott, strikket i restegarn. Garnet heter Tiur og er dessverre gått ut av produksjon. Skriver mer om det når vottene er ferdig.I følge boka Votten i norsk tradisjon heter denne votten "hjartrosa"-votten. Den minner jo om fire vaffelhjerter eller hjertemerket fra Valdres.

6 kommentarer:

Ninne sa...

Du fortjener å være blandt de store, Grete, du hører til der! Jeg hadde tenkt å låne boka på biblioteket for å titte litt på den før jeg eventuelt kjøper den, men det var allerede 60foran meg i køen! Så det er ikke tvil om at dette er populært stoff!

Så fine musikerpulsvanter du har strikket, og votten blir veldig koselig i flotte høstfarger!

Ha en fin Vestlandsuke!

Greta sa...

Hei. Har nå skreve den boka på ønskelista mi til jul. Får eg den ikkje skal eg kjøpe den etter jul. Kjekt å vere blant dei store, men det er vel fordi du fortjener det :)
Stilige pulsvanter.
Ha ei fin ny uke

Linda sa...

Eg leste innlegget ditt i dagtidleg, reiste ned på Libris i sogndal. Dei skulle bestille den inn, så no ventar eg på melding. Ha boka di og eg. Flott bok forresten.

Hannesol sa...

Takk for boktips,den skal jeg sette på ønskelista mi.Og jeg er så enig med Ninne, du hører så absolutt til i den boka!
Jeg er stadig innom her og kikker men har ikke vært så flink til å legge igjen spor.Koselig blogg, og masse flott du lager! Ha en fin uke videre :)

Grete letting sa...

Dere er så koselige alle sammen! Takk fir hyggelige ord! broren min fikk musikkvantene sine i dag og virket fornøyde med den, ja!

MarieR sa...

Hi Grete! I'm one of your friends on Ravelry and just found your blog after all this time! I haven't been knitting very much lately but love looking at all your beautiful projects. I have some Silja sock yarn in my stash and you've inspired me to use it for my next pair of socks. Your colorwork is so lovely...I'm terrible at stranded knitting and wish you were here to give me some lessons! Take good care of yourself, my friend.