mandag 15. november 2010

Det går mot jul

4. desember har Luster husflidslag julemesse, så nå er det aktuelt med litt julestrikking. Denne sokken heter Snowflakes Socks. De fant jeg i Interweave Knits Fall 2007, og designeren heter Chrissy Gardiner.

4. December we have the annual Christmas fair, so now I am knitting some Christmassy things. These socks are named Snowflakes Socks. I found the pattern in Interweave Knits Fall 2007, the designer is Chrissy Gardiner.


Oppskriften er til damesokker, men når jeg satte i gang med Senjagarn og strømpep. nr. 3,0, ble det et par søte barnesokker i steden.

The pattern is for ladies socks, but with Senjagarn (yarn) and dpns no: 3,0 mm, they came out as a nice pair of socks for a 5 years old child!


Interweave Knits er et amerikansk strikkemagasin som jeg abonnerer på og har stor glede av. Det er ikke bare et oppskriftsblad, men et skikkelig magasin med artikler om strikking, garn, designere og moter. Dessuten er det masse stoff om strikking gjennom tidene, og om hvor mønstrene har sine opphav. Du kan finne hjemmesida på min litteraturliste her på bloggen.

Interweave Knits is an American magazin for knitters, a very good one! You find it on the address

http://www.interweaveknits.com/


Oppskriften og resultatet. Jeg synes sokkene ble veldig pene!


The pattern and the result. I like the small socks very much!

Votten i norsk tradisjonDenne boka av Ingebjørg Gravjord: Votten i norsk tradisjon er et funn for alle som er interessert i strikkehistorie. Jeg bestilte den fra Telemark museum.This book by Ingebjørg Gravjord: The mitten in the Norwegian Tradition is a gift to all knitters who want to know something about knitting history. I bought it from Telemark museum.

Utsikt fra Kroken / Wiev from Kroken by the Lusterfiord

Disse bildene er tatt fra huset vårt 22. oktober. Det var en sånn fin dag, og sauene til naboen var fremdeles ute under epletrærne.

These pictures are taken from our house the 22. October. It was a very fine day, and our neighbor's sheep were still grassing among the appletrees.
5 kommentarer:

Ninne sa...

Så utrolig vakkert og fredfullt det er hos deg! Jeg tror ikke jeg hadde fått gjort noe annet enn å stå ved vinduet og glane ut i timevis!
Flotte sokker du har strikket, akkurat passe julete, men det er sikkert bare fordi det er 40 dager igjen. De er jo like fine hele året! ;)

Ha en fin kveld,, Grete!!!
klem!

Liv sa...

Åååå, du gjør at jeg får lyst å strikke meg julesokker:))

Disse er kjempefine. Heldig er den som får disse!

Randi sa...

Flotte og julete sokkar! Endeleg nærmar jula seg såpass at ein starte med juleting. Me har alt laga engle- og hjertepynt til jul :-)
Veldig fint lys på bilda dine, skikkeleg vinterstemning!

Maret sa...

skikkelige søte julesokkar...
dette blir ei fin gave under juletreet..

Berit sa...

Takk for koselig hilsen på bloggen min! Jeg har lagt deg til på link listen min. :)

For en herlig plass du bor på, bildene er helt nydelige! Og de røde og hvite sokkene er så flotte. For meg er de ikke bare jul, men vinter med herlige snøkrystaller på. Dvs at JEG tenker på det som snøkrystaller på denne årstiden :) Og litt jul siden de er røde. Men flotte er de å bruke hele året.