mandag 21. mars 2011

Enda ei mus, strikkebøker, votter ...

Her er noen av strikkebøkene jeg har lest i det siste. Alette Bulls er litt gammeldags, men hun har en del mønster og noen gode råd. Men ingen trenger å stille seg i kø for å få tak i den boka.

Den nye strikkeboken fra 1947 er kjempefin. Der er det både historiske tekster, strikkeveiledning og oppskrifter. Den har jeg brukt mye.
Den er kjøpt på loppemarked for 50 kroner. Dessuten har jeg to av den.

Strikking av Vibeke Lind er fra 1982, der er det mye flott å finne. Det er verdt å betale noen kroner for den.
I de to siste bøkene jeg har nevnt, er det oppskrifter på plagg som er moderne i dag. Noen av dem ser man igjen på Ravelry. Det er mange fargeforslag til ulike mønster, historikk og oppskrifter.

Votten i norsk tradisjon av Ingebjørg Gravdal har jeg kjøpt på nettet fra Telemark museum. Den er absolutt verdt en plass i bokhylla. Den norske votten er ikke så norsk som vi vil ha det til, og selburosa er mye eldre enn strikkinga i Norge. Veldig interessant. Selburosa har vandra rundt på samme måten som folkeeventyrene.

Jeg har flere gamle bøker, og jeg skal strikke noen selbuvotter som kommer fra andre land, har jeg tenkt.
Strikking i Norge lånte jeg på bokbåten Epos i høst, og nå har jeg levert den tilbake. Men den er lest fra perm til perm. Der er det mange fine oppskrifter og diagrammer på gamle mønster. Boka har flere forfattere.


Denne boka er opprinnelig svensk og oversatt til engelsk. Den inneholder gamle 40 vottemønster som forfatterne sier er vanlig i Sverige. Det er de sikkert, men vi kan se dem i bøker fra andre land. Jeg har strikket det første paret i boka. De heter Rosevotter og er veldig søte.


Hvor ofte vasker du under senga? Kanskje den bare har ligget der en uke, men dette er en klatremus, selv om jeg synes den ser ut som en elefantmus.
Bollen er en vakker keramikkbolle som jeg bar med meg fra Færøyene og hjem i 1988. Den er grundig rengjort!

Beklager at det har vært lite aktivitet på bloggen min i 2011. Vi har hatt sykdom selv, og en nær venninne døde for kort tid siden. Energien bobler ikke akkurat, men det ser ut til at våren er i anmarsj, og da hjelper nok det.

I am sorry that the activity on my blog has been low this year.

PS! Det går ras i dag! Veimeldinga sier at vår lille vei mellom Skjolden og Ornes er stengt. Naboen min sa akkurat at hun hørte et ras utafor oss også. Hvis det går i veien, må vi holde oss her inntil videre. Men garn, det har vi nok av ...

9 kommentarer:

Linda sa...

Det er ruskete hjå deg og ser eg. Her har det bøtta ned i heile dag. Blåst og. Kjekt med masse bøker å få innspirasjon i frå. Har fleire vottebøker eg og men ikkje så gamle som dine:) den stakkars musa har vore dum nok til å klatre oppi og ikkje komt seg ut att.

gletting sa...

Ja, den musa har ikke hatt det greit. Her inne er det veldig dårlig vær i kveld,jeg hører at det raser stein på den andre sida ev fjorden. Veien er stengt mellom oss og Skjolden.
Men det går mot vår, Linda, så da må vi møtes en dag!

Greta sa...

Hei så kjekt å sjå deg att. savner deg når du ikkje er på bloggen skjønner du. Trist med vennina di og ikkje noe serøig å vere dårlig sjølv heller. Men når dette ufyselige uveret gir seg, så vert det kanskje vår og da kan alle strekkeseg på nytt og blomstre att.

tragsik ver med tragiske utfall er i sogn. Ras er ikkje å spøke med. I tillegg er det vel mange som ikkje kjem seg på jobb i dag. Fleire som bor i Balestrand men jobber her i Høyanger. Vi får krysse fingrene for at det ikkje går fleire ras.
Uansett ver ha ein fin dag stor klem

teresa sa...

Underbara stickböcker! Ofta är de lite äldre böckerna roligare och det är spännande att se vilka mönster som blir klassiker och stickas om och om igen.
Hoppas att det inte händer något otäckt hos er, med ras utanför. Skönt att du har garn så att du klarar dig...

gletting sa...

Gamle bøker er fine! Jeg bestilte Annichen Sibbern Bøhns strikkebok på biblioteket. Det vil si, ikke boka, men en kopi av den fordi den er så gammel. Jeg skal ta bilde av den, så får dere se.
Været har vært ganske tøft, ja, men heldigvis har det ikke hendt noe spesielt her hos oss. Nabobarna måtte være hjemme fra skolen i tre dager, men de slapp ikke unna, de hadde omgangsskole!

Maret sa...

Så koselig med dei gamle strikkebøkene. Sjølv har eg ei strikkebok som mor kjøpte då ho venta sin første, i -50. Er snart berre filler att av den, men kan ikkje kastast..
Trasig med dei meldingane der inne i Sogn. Godt at du har strikkegarn.
Her har det vert vårstemning i dag, men snur vist til natta...

Hilde sa...

Takk for titten i din koselige blogg!
Så mange flotte strikkebøker du har. Ja, det er flott lesestoff, fine bilder og mange gode ideer å få fra dem:-)
(Pssst...har lagt meg som følger)
Har forresten ei søster som bor i Skjolden :-)og har selv vært der flere ganger.

gletting sa...

Er det bloggen i midten jeg skal legge inn hos meg da. Jeg kjenner jo noen i Skjolden etter hvert. Vi bor i Kroken, 22 km fra postnummeret vårt.

ohelene sa...

Kjekt å bli kjent med lokale bloggarar :D Kom inn på bloggen din via profilen din på Ravelry.