onsdag 25. mai 2011

I morgen skjer det spennende ting på Fjordatunet i Kroken

Torsdag har Luster husflidslag møte i Kroken. Da kommer det medlemmer fra hele kommunen til oss. Alle som vil er velkommen til Fjordatunet i Kroken torsdag klokka18!

Vi flittige damene på Sørsida har tatt i bruk det fine, nye næringsbygget annenhver tirsdag, mest til strikking, men også andre aktiviteter, det vil dere se. Det har også vært noen nyttige mannfolk innom, og de er hjertelig velkommen, de også. Vi har ikke bilder av alle som har vært innom, men av dem vi har, får dere et inntrykk av hva vi holder på med.

På det første møtet var vi bare tre, neste gang var vi 18! Frammøtet varierer, men vi er som regel 10-12 på hvert møte. Husleia er ikke så høy at vi ikke klarer oss med ca. 30 kroner gangen på hver, da har vi kaffe, te og kaker med.
 

Maria er den flittigste av oss. Hun sitter ved et eget bord med symaskinen sin. Med den reparere hun barneklær og voksenklær, setter hemper i håndklær og snorer i dynetrekk. Alt dette som vi andre ikke gjør fordi det er så kjedelig, gjør hun mens hun prater og har det hyggelig sammen med oss andre.


Susanne og Svanhild strikker. Susanne er god når det gjelder å finne på strikkemønster sjøl, akkurat på dette bildet fester hun tråder på noe som en av døtrene hennes har strikket. Det er litt avslørende at en strikker ikke vil feste trådene sine sjøl, så hun får være anonym. Susanne har også godt teft når det gjelder å sy om gamle klær til noe nytt og fjongt. Dessuten har hun som oftest med ei kake.
Svanhild har nettopp gjort ferdig et vakkert teppe i nydelige farger. 
Det var så flott at det nesten tok pusten fra oss andre.Valborg har hatt spinnekurs i vinter. Hun har med rokken og spinner mens hun skravler og kommer med gode ideer til andre.

Hun kan alt med ull og garn, derfor skaffa hun seg flotte sauer i fjor, de er nå blitt over dobbelt så mange. Nå skal Valborg ha plantefargekurs, og det gleder mange seg til, det har jeg hørt.(Hvorfor det blir sånne lange glipper mellom bildene, må dere snakke med Blogger om. Det er veldig irriterende.)
 Disse to er naboer. Amalie til venstre er båtbygger og bor i Annastova på Ornes. Hun er fra Danmark (det er forresten Susanne også), og første gangen hun kom, hadde hun med seg en kjempesvær tykk genser som hun nesten var ferdig med. Gjett om hun fikk oppmerksomhet.
Synnøve og mannen eier Annastova som Amalie bor i. Synnøve er en racer til å bake, vi elsker kakene hennes, og hun er enda flinkere til å strikke. Hun strikker perfekt og når det er ferdig ser det helt profft ut. Henne kan vi lære mye av.Hvem som har bakt kaka, husker ikke jeg, men den var kjempegod, og det blir en pause i strikking, symaskindur og rokkesus i noen minutter mens den blir fortært.Og her er beviset på at vi også har mannfolk med. Rune jobber på båtbyggeriet og er nærmeste nabo til Fjordatunet. Han har reparert sneller for Valborg, og han er god til andre ting som må snekres, han synes nok at det er hyggelig å være sammen med oss unge og gamle damer. Det synes jo vi også!

5 kommentarer:

Ninne sa...

Hei på deg, Grete! Ja her er et koselig innlegg med mye folk til, og med en mann ;)

Strikketreff på øya har jeg tenkt på mange ganger... det hadde vært kjempekoselig, men er ikke så lett å få til. For det første er det værhardt, vi er avhengig av båt og det er heller ikke mange sengeplasser der... Dessuten er det stort påtrykk i sommersesongen av familie som ønsker å utnytte det mest mulig, vi er flere som deler hytta så det er ikke bare fritt frem... Vi får foreløpig satse på StrikkiØrska!!! Det blir hyggelig å treffes der!!!

Ha en fin ukeslutt!

Linda sa...

Så kjekt som de har da. dumt at det er på andre sida av fjorden. Og jammen er det kjekt at so mange kjem på ein så liten plass. Kos deko.

Greta sa...

Hei vennen. så kjekt at duer tilbake. Prøvde å komme inn på innlegget ditt i går, men fikk det ikkje til.
veldig koselig innlegg dette her. Der hadde det sikekrt vore kjekt å vore med. kos dere videre

STEINKJERRINGA sa...

Koselig innlegg! Jeg kjenner en dame i Luster. Hun er her i feriehuset sitt hver sommer, og da er hun og strikker med oss.

Maret sa...

Dette ser verkelig triveleg ut.. hadde de ikkje vert så langt unna, skulle eg ha møtt opp ein gong.
Ha ei fin helg, og kos dokker på neste møte.