fredag 27. mai 2011

Maikveld i Kroken


Sola går ned på den andre sida av fjorden og skinner på Surnasetnosi. Sauene til naboen er midt i bildet. Klokka er ca 21, det er litt kjølig og stille vær. Praktfullt!

The sun goes down at the other side of the fiord but is shining on the mountain on our side long after. You can see my neighbors' sheep. It is 9 pm, a bit chilly and silent.




Our apple tree is in full blossom. The apples are ripe in the autumn but not very good to eat. We use them for applecakes and jam.



Det eneste epletreet vårt står i full blomst. Tenk om eplene hadde blitt like gode som disse blomstene er vakre!




Her er det ingen grønne fingre. Tulipaner og solgullhatt blomstrer fortsatt, så det er farger i denne gamle hagen. Snart vokser det opp stauder som  har vokst her i årevis. Før vi kom.
No green fingers in our house. The colorful tulips are old, they are from the former owner. Later other flowers will grow up. They have lived here for years. Even if we have tried to plant new, the old flowers take all space.
For us this is the best time of the year! Soon the long warm summer will come!

Dette er den beste tida på året. Nå har vi hele sommeren igjen!
Sol, sol kom til meg!
Regn, regn gå din vei!

onsdag 25. mai 2011

I morgen skjer det spennende ting på Fjordatunet i Kroken

Torsdag har Luster husflidslag møte i Kroken. Da kommer det medlemmer fra hele kommunen til oss. Alle som vil er velkommen til Fjordatunet i Kroken torsdag klokka18!

Vi flittige damene på Sørsida har tatt i bruk det fine, nye næringsbygget annenhver tirsdag, mest til strikking, men også andre aktiviteter, det vil dere se. Det har også vært noen nyttige mannfolk innom, og de er hjertelig velkommen, de også. Vi har ikke bilder av alle som har vært innom, men av dem vi har, får dere et inntrykk av hva vi holder på med.

På det første møtet var vi bare tre, neste gang var vi 18! Frammøtet varierer, men vi er som regel 10-12 på hvert møte. Husleia er ikke så høy at vi ikke klarer oss med ca. 30 kroner gangen på hver, da har vi kaffe, te og kaker med.
 

Maria er den flittigste av oss. Hun sitter ved et eget bord med symaskinen sin. Med den reparere hun barneklær og voksenklær, setter hemper i håndklær og snorer i dynetrekk. Alt dette som vi andre ikke gjør fordi det er så kjedelig, gjør hun mens hun prater og har det hyggelig sammen med oss andre.


Susanne og Svanhild strikker. Susanne er god når det gjelder å finne på strikkemønster sjøl, akkurat på dette bildet fester hun tråder på noe som en av døtrene hennes har strikket. Det er litt avslørende at en strikker ikke vil feste trådene sine sjøl, så hun får være anonym. Susanne har også godt teft når det gjelder å sy om gamle klær til noe nytt og fjongt. Dessuten har hun som oftest med ei kake.
Svanhild har nettopp gjort ferdig et vakkert teppe i nydelige farger. 
Det var så flott at det nesten tok pusten fra oss andre.



Valborg har hatt spinnekurs i vinter. Hun har med rokken og spinner mens hun skravler og kommer med gode ideer til andre.

Hun kan alt med ull og garn, derfor skaffa hun seg flotte sauer i fjor, de er nå blitt over dobbelt så mange. Nå skal Valborg ha plantefargekurs, og det gleder mange seg til, det har jeg hørt.







(Hvorfor det blir sånne lange glipper mellom bildene, må dere snakke med Blogger om. Det er veldig irriterende.)




 Disse to er naboer. Amalie til venstre er båtbygger og bor i Annastova på Ornes. Hun er fra Danmark (det er forresten Susanne også), og første gangen hun kom, hadde hun med seg en kjempesvær tykk genser som hun nesten var ferdig med. Gjett om hun fikk oppmerksomhet.
Synnøve og mannen eier Annastova som Amalie bor i. Synnøve er en racer til å bake, vi elsker kakene hennes, og hun er enda flinkere til å strikke. Hun strikker perfekt og når det er ferdig ser det helt profft ut. Henne kan vi lære mye av.



Hvem som har bakt kaka, husker ikke jeg, men den var kjempegod, og det blir en pause i strikking, symaskindur og rokkesus i noen minutter mens den blir fortært.











Og her er beviset på at vi også har mannfolk med. Rune jobber på båtbyggeriet og er nærmeste nabo til Fjordatunet. Han har reparert sneller for Valborg, og han er god til andre ting som må snekres, han synes nok at det er hyggelig å være sammen med oss unge og gamle damer. Det synes jo vi også!