mandag 27. oktober 2008

Bokbåten "Epos"

På lørdag 25. oktober fikk vi besøk av bokbåten her i Kroken. Bokbåten er et kulturtilbud som er veldig lurt og viktig!

De to første barna var på kaia lenge før båten kom. Derfor fikk de komme først om bord også.

Båten er full av bokhyller for barn og voksne. Alle kan låne så mange bøker de vil. De putter den i ei kasse og tar med seg hjem. Hele vinteren kan de lese bøker fra kassa.
Hvis de leser ut alle bøkene, eller får lyst til å lese noen andre, kan de det også. For på grendehuset er det satt inn mange bøker som det går an å låne.

Når de er ferdig med å låne bøker, er det underholdning.Denne gangen var det klovnen Knut som kom.
Til slutt reiste båten videre. Neste stopp var Kinsedalen og Fimreite. Båten reiser rundt med bøker til folk som bor ved de store fjordene på Vestlandet.

3 kommentarer:

Anne Stordal sa...

Tenk så viktig en slik ordning er, både i forhold til skole og fritid. Og godt for en å oppleve andre ordninger enn de man er vant til fra en storby.
Tenk, Klovnen Knut holder fremdeles på. Ser han har blitt noen år eldre enn den gang han besøkte barnehagen på Svullrya. Det må ha vært en gang i tidsrommet 1990-94. Jeg kom hit til Finnskogen i -90 og vi flyttet inn i ny barnehage før jul i 1993.
Glemmer aldri det barnet, en liten tass med litt lav status, som fikk den svevende tallerkenen over på sin finger og den fortsatte å sveve. Klovnen hadde stor innsikt i å velge den som trengte det mest.

turvid sa...

Bokbåt har jeg aldri hørt om før.

Grete Letting sa...

Det er bare en bokbåt i Norge, så vidt jeg vet. Den er, som Annemor saier, et veldig viktig kulturtilbud til folk ved kysten. Den dekker et viktig behov der det verken er bibliotek eller teater på stedet. Bokåten Epos kommer med bøker til Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Den er selvsagt truet av nedleggelse, så det er viktig at folk får vite om dette tilbudet. Det burde ha vært mange bokbåter langs kysten vår.