søndag 10. mai 2009

Jorunn og Jorun


Jeg har to nære venninner som heter Jorun og Jorunn.

Jorun sier at navnet betyr "elsket av villsvin". Jeg tror hun synes at det er stilig. Jorun er en offentlig person, hun er ikke redd for noe. Når det gjelder å si ifra om at noe er urettferdig, eier hun ikke hemninger. I tillegg er hun glad i å synge, og hun ønsker veldig at hun kunne spille trekkspill. Da hun var jente, spilte hun kornett i skolemusikken der hun bodde. Jorun og jeg har gått på skolen sammen, jobbet sammen og skrevet bøker sammen. Vi har kjent hverandre siden 1964, dvs. i 45 år. Det tar lang tid å få en gammel venn!

Jorunn og jeg har vært venninner siden 1953. Vi møttes i 1. klasse på Kampen skole. Hun er egentlig ikke så stor av seg, men da hun kom hjem etter den første skoledagen, fortalte hun foreldrene at det var ei jente der som måtte slutte igjen. Hun var for liten. Det var meg. I det virkelige livet er jeg født i januar og hun i desember 1946, så jeg er nesten et år eldre.
Vi begynte tidlig å sy våre egne klær, og en gang hadde vi helt like kjoler. Da vi var tenåringer hang vi sammen som erteris. Jeg var på fester på hennes skole, og hun var på min. Heldig for henne, for hun traff den flotte mannen sin på min skole. Som voksne var vi naboer i flere år.
Seinere har vi ikke sett hverandre så mye sånn til daglig. Men er det noe viktig, må det rapporteres straks. Sånne gamle venninner er veldig gode å ha. De vet alt om deg, og du trenger ikke å late som om du er en annen enn den du er.
Jeg har selvsagt flere venninner. men det er noe spesielt med dem som heter Jorun/Jorunn.

Du finner flere ABC-innlegg på Petunias blogg.
Gå inn her: http://petuniablogg.blogspot.com

2 kommentarer:

Randi sa...

Du skriv så koseleg!

Veldig kjekt med "gamle" vener ein veit ein alltid kan snakke med om alt, og der alt er som før sjølv om det går tid mellom kvar gang ein har kontakt : )

TorAa sa...

Spennende med Jorun og Jorunn.
Og så hyggelig med gamle venner.
Haha - jeg har bodd på Kampen i noen år.
Og forrige helg besøkte jeg en barndomsvenn - fra 1947;D.

Vi møtes stadig og det er fint.