fredag 8. mai 2009

Kulturliv ved fjorden: Munthehuset

I mange år var vi aktive i beboerforeningen på Grønland, midt i Oslo. Vi hadde det praktfulle Bydelshuset Grønland 28, kjent som Asylet. Selvsagt var det mange mennesker som hadde tilknytning til dette huset, men det hendte at vi hadde kulturarrangement med gode og kjente artister, uten at det strømma på folk av den grunn. Her opplever vi noe helt annet. For hvis det foregår noe, kommer folk nesten av seg selv! Se her:


http://www.munthehuset.no/

Dette 200 år gamle nyrestaurerte huset er et samlingssted for kulturarrangement på Sørsida av Lusterfjorden. I nasjonalromantikkens tid samlet kjente norske kunstnere seg der. Et eksempel på kunstverk er det berømte maleriet "Brudeferd i Hardanger", malt av Tiedemann og Gude med motiv fra Lusterfjorden. Brudefølget er gjenskapt på et prospektkort som selges til turister som kommer til Luster.
Les historie på hjemmesida deres.
Der står det blant annet:

Munthehuset vart valt til Luster kommune sitt kulturminne i Kulturminneåret 1997. På sjølvaste "Kulturminnedagen" den 21.09.1997 opna ein dørene for publikum.
Siden da har huset vært i bruk for turister, bryllup, konfirmasjoner og lokale kulturarrangement. Forfattere som Edvard Hoem og Ragnar Hovland har vært her, og sangeren Unni Løvlid.

I kveld kommer Erlend Loe for å fortelle om sitt forfatterskap. Sammen med han kommer kommer sangeren Liv Kreken fra Jostedalen.

Det er til nå 70 påmeldte, de får kultur, mat og drikke for 250 kroner! Mange av dem reiser flere mil på kronglete veier for å komme fram og selvsagt hjem igjen om kvelden.

Dette gleder jeg meg til i dag!
1 kommentar:

Randi sa...

Håpar de hadde ein koseleg kveld i går! Tenker kvart år å få det med meg, men så langt har det ikkje klaffa slik. I år vart det litt tett på andre store ting som skal skje denne våren : )

Hugin veit eg nok ikkje kva er, nei, du får legge ut eit bilde når det er rå og sjå kva det er : )