mandag 18. januar 2010

Mamluke Socks

Oppskriften til disse sokkene står i boka Folk Socks av Nancy Bush. Bush har sett sokkene på the Textile Museum of Washington D.C. Hun skriver at de er typisk for "islamske" sokker i det 15. og 16. århundre. På borden over hælen og over tåa står det alla. Tåfellinga skaper en flott stjerne.

The pattern is in Folk Socks, one of Nancy Bush' knitting books. I like the pattern, and the socks are intriguing with their allah borders, oldfashioned heels and beautiful toes. Bush saw them first in the Textile Museum of Washington D.C. She calls them "Islamic" socks from 4-500 years ago.

Jeg ble fascinert av disse sokkene da jeg så boka første gang. De har vært morsomme å strikke, selv om de er blitt helt annerledes enn i oppskriften. Den første sokken begynte jeg på på bussen fra Oslo til Sogndal. Av en eller annen grunn bytta jeg om de to brede bordene, men at de kom i feil rekkefølge, synes jeg ikke er noe problem.

As you see have misplaced the two upper borders. I had knitted both before I saw it, and it is ok, so I don’t want to do anything about that.

Hælen virker helt forhistorisk, men den sitter faktisk ikke så verst på foten. Men det blir ikke min favoritthæl fra nå.

I am not satisfied with the heel, it will not be my favorite.

I like the borders very much, but if I should want to knit another pair, I will skip the alla border. I think it is strange. I do not feel comfortable about it, I would never go on knitting socks with a God border!


Det at det står alla, synes jeg er merkelig. Den borden burde jeg ikke ha tatt med. Hvis det er sånn at disse sokkene var moderne eller ble utviklet for flere hundre år siden, er de jo et klenodium. Jeg synes at de er flotte.

Garnet kjøpte jeg på Nille på Holmlia. Senjagarn heter det. Veldig fint sokkegarn, godt å strikke av, i tillegg billig: 12,90. Anbefales!

8 kommentarer:

Randi sa...

Lenge sidan eg har tatt meg in runde på nett no, så her var det utruleg mykje flott å sjå sidan sist. Får lyst til å setje igang å lage med det samme, men dette er nok på eit meir avansert stadium enn eg er på for tida. Får halde meg til balaklavaen så lenge eg : )

Tant Kofta sa...

Vad vackert det är med svart och vitt!

Elins Strikkeri sa...

Ååå så fine dei sokkane vart!! Har ikkje prøvd senjagarn, men det må testes. Ha ein god dag:))

Villblomsten sa...

Så gøy med labber med historie :-)
de var flotte :-)
( jeg håper jeg skal klare å overvinne 5 pinner frykten min en dag snart .. )
Ha en fin dag :-)

sipusa sa...

fine sokker
ang sommerkjole så er garnet tynt, hekler med 2.5mm heklenål:-)

Ninne sa...

Disse sokkene ble virkelig koselige! Tenker de får ben å gå på :)

Findus sa...

Flotte sokker , mye fint du lager!!

Maret sa...

Nydelige sokkar, med ei artig historie...
Dei vottane under var også spesielle. Flott bruk med den spraglete tråden. Dette må prøvast.
Ha ei flott uke...