onsdag 3. februar 2010

Litt av hvert


The Raha Scarf from Nancy Bush's Knitted Lace of Estonia. The pattern seems simple, but as I have said before: Simple patterns are not easy!
The yarn is HIFA2, 5 dpns 4,0 mm. Click on the photo to see the pattern better!

Dette skjerfet heter Rahaskjerfet. Oppskriften står i Nancy Bush's bok Knitted Lace of Estonia. Mønsteret ser enkelt ut, og rapporten skal strikkes 12 ganger. Jeg måtte se på mønsteret hele tida for å huske hvilken vei fellingene skulle gå. Garnet er HIFA2, 5 p nr. 4,0.


Dette er en prøvevott. I Anna Zilboorgs bok Magnificent Mittens and Socks skal du lære å strikke vottene fra toppen og ned. Jeg plundret en stund før jeg fikk til den spesielle måten å plukke opp masker rundt en liten firkant på, og så legge ut sånn at votten formet seg nedover. Jeg skal prøve å strikke noen av de flotte vottene med mansjetter på. Her er det bare brukt restegarn. og det er dobbelt så mange tråder å feste, som det er fargeskift på votten!


This is a test mitten to learn how to knit a mitten from the top down. Anna Zilboorg's book Magnificent Mittens and Socks is teaching us how to knit the most beautiful mittens ever, take a look at this book at Amazon if you have not seen it. I have used leftovers, and I must weave in about 25 ends of yarn!

Denne lua er strikket fra toppen og ned. Garnet er resten av Evilla som ble brukt til det første Multnomah sjalet jeg strikket. Lua skal toves lett og dampes lett. Da vil den bli litt fastere i fisken og se penere ut.

This hat is knitted from the top too. I used the leftovers from the Evilla yarn I knitted the blue Multnomah shawl from. I have to wash it in the machine and steam it. Then the hat will get a better form and , I hope, look much nicer!


This is the first pair of mittens I knitted from a pattern in Zillboorg's book. I have knitted even the thumbs, but here they are, before anything is made up. I think I have been lazy lately.

Dette mønsteret fant jeg i Zilboorgs bok, så det er det første jeg har strikket fra den. Jeg har vært så lat i det siste, at alt har blitt liggende ferdigstrikket, men ikke ferdiggjort!And here is the heap with all of it. I will put in a nice photo later!

5 kommentarer:

sipusa sa...

vottene er ikke ment foraktifullt! De er heller uttrykk for at jeg ikke får til...

Dine er nydelige, dine votter altså:-) Skulle gjerne strikket votter jeg, men det fungerer ikke, jeg fikser ikke tomlene rett og slett....:-P

Men undertøy??? Skal jeg strikke undertøy?

gletting sa...

Jeg håper at du ikke tok det med vottene ille opp. Som du sikkert har forstått er jeg en stor fan av deg og alt du lager. Det er sånn humor i det du skaper, jeg tolket vottene også som humoristiske.
Men hvis det er sånn at du virkelig VIL strikke votter, kan du si fra ... Da kommer jeg med den hvite koppen vet du!

Greta sa...

Hei på deg.
du er i ovenfra og ned strikkemodus no da:=)
Dei siste vottene var veldig fine. der du berre har skreve på engelsk.
Ha ei flott der langt inne i sognefjorden

gletting sa...

Jeg er lei meg hvis det virker sånn. Sipusa er for meg en friformstrikker som lager de utroligste ting. Jeg er heller ikke særlig glad i å strikke votter, jeg veit aldri hvor jeg skal plassere tommelen. Men det har vært en spøk lenge at jeg skulle treffe Sipusa, og hun skulle kjenne meg igjen på den hvita kaffekoppen. Det er fort gjort å bli misforstått når en skriver, det står der og kan ikke fjernes.

gletting sa...

UNDERTØYET til Sipusa
Jeg trodde det! Alongen var jo å strikke alt fra toppen og ned, så jeg tok undertøyet for gitt. Egentlig er det leit at du ikke skal det, jeg er sikker på at det ville bli helt fantastisk! Du er vel ikke sinna på meg?