lørdag 22. mai 2010

Varmekilder for neste vinter

Sommer!
Dette bildet viser at sommeren er kommet til Sognefjorden. Her er årets første cruiseskip på vei innover Lusterfjorden. Klokka er litt før ti, og skipet skal legge til ved den helt nybygde kaia i Skjolden. Skjolden er 204 km fra havet, og dermed det stedet som ligger lengst inne i Sognefjorden.

Summer!
The first cruise ship is sailing in to the innermost place of the Sognefiord. It is sailing into the newbuilt quay in Skjolden, with the first tourists by ship this summer.


Dette er et sett med lue, hals og pulsvarmere. Jeg har brukt resten av et angoragarn som jeg kjøpte fra WEBS for ganske lenge siden.

Garnet heter Louisa Harding Kimono Angora. Jeg kjøpte en pose med ti 25 grams nøster. Veldig drøyt garn, deilig å strikke, for noen vil det kanskje klø litt i nesa.This is a set of hat, cowl and wrist warmers.

I bought the yarn from WEBS some year ago. The brand is Louisa Harding Kimono Angora. I have knit a lot of smaller garments of this yarn, now I have only some meters left.The hat is very simple. I started with 7 st in the top and increased untill I thought it fit a head (108 st). Then I knit 2k, 2p for 2 rounds, then 1p, 2k, 1p on the next 2. If you go on like this, you will have a spiral effect. The 10 last rounds I knit to get a curling border.


Lua er veldig enkel. Jeg startet med 7 m og økte med jevne mellomrom til jeg trodde at lua ville passe et hode. Da hadde jeg 108 m.

Halsen er i dominostrikk, og mønsteret tror jeg at jeg lastet ned fra Ravelry. Designeren heter Melody Johnson. Halsen var enkel å strikke, men du må vite hva dominostrikk er. Hvis jeg strikker denne en gang til, noe jeg tror jeg vil, vil jeg endre litt på skuldrene. Hun har laget et forstykke og bakstykke, slik at det blir en søm på skuldrene. Jeg ville ha koplet de to stykkene sammen med en hel dominolapp. Da blir det ingen sømmer.

The cowl is knitted in domino technique. The pattern of the wrist warmer is a well known one. I decorated the set with knitted flowers.Pulsvarmerne er strikket etter et velkjent mønster. For å pynte litt, strikket jeg blomster som jeg dekorerte med knapper.5 kommentarer:

Greta sa...

Hei. Eit fargerikt og fint sett. Dumt viss det klr litt, men vakkert var det. Eg har ofte opplevd at berre det får seg ein vask så lør det straks mindre.

Kjekt at sommeren kjem og curice skipa med den. Ser ikkje så mykje til dei her eg bor. Lite å sjå til sjøen. Det savner eg litt faktsik.

Ha ei flott pinsehelg klem

trikada sa...

Tre belajn

gletting sa...

Nei da, angora klør ikke! Tvert imot, det egner seg veldig til babyklær. Men det hender at noen ikke liker at det "puser" litt. Vanligvis gjør ikke det meg noe, men etter at jeg hadde holdt på ganske lenge med å gjøre alle delene ferdig, fikk jeg noen puseangorahår i nesa, og DA klødde det der!
God pinse til deg.

Thank you to Trikada!

Randi sa...

Nydeleg sett! Når cruisebåtane kjem så er det vel offisielt vår, sjølv om me hadde hagl på terrassen vår i dag (!) Gler meg til å sjå fjorden frå stoveglaset att :-)

gletting sa...

Takk takk. Det er fint her nå.