tirsdag 22. juni 2010

Det tredje cruiseskipet og litt strikking


Det tredje cruiseskipet på vei utover Lusterfjorden om ettermiddagen 1. juni 2010.


Det har vært så mye å gjøre med andre ting, at det ikke har vært tid til bloggen. Men jeg har strikket en del ting likevel.


Noe av det henger her i Gamlefjøsen kafe på Ornes. Vi er tre strikkere som strikker sånn at kafeen har litt å selge til turistene om sommeren. Om ikke vi selger noe særlig, bryr vi oss ikke om det. Kafeverten og vi synes det er koselig med de hjemmestrikkede plaggene som henger på veggene.Her er fire par "muddar". Oppskriften er svensk, og på svensk heter en pulsvarmer en mudd. Vi synes det er et morsomt ord, så vi holder på det.

Muddarna er fine å strikke av restegarn. Du trenger 10-15 gram til et par.
En venninne av meg har et par gamle votter som jeg liker mønsteret på. Jeg begynte å strikke disse sokkene ved å se på vottene. Hittil er jeg bare ferdig med den ene. Det er litt varmt å strikke sokker nå.

Er ikke jentene med den store kandelaberen flotte? Mønsteret har litt for lange sprang, men den som har strikket vottene, har greid å skjule tråden helt utmerket.


4 kommentarer:

Greta sa...

Hei.
Har du sommervarme inne i Luster du da. Her er det ikkje så varmt at det er noe problem å strikke ullsokker :).
Desse sokkene vert veldig fine. eg er ikkje så flink å føre over mønster fra f.eks fra votter til sokker. men har planer om å prøve å få til noendragesokker med å sjå på vottemønster. Får sjå om eg får det til.
Lykke til med sokkene og sommeren

sipusa sa...

Enig i at det er koselig med strikkesakene hengt på veggen på kafeen, tror helt sikkert jeg også ville likt meg et sånt sted:-)

Muddarna var et flott ord, spørs om jeg ikke må adoptere det!

Og voottene/sokkene da!Skjønner godt du måtte bruke det mønsteret til noe.

Lykke til med spinning og farging til høsten!

Greta sa...

Hei. Ja det hadde eg likt. Treft deg ein dag altså.
Eg er jo heime på full tid. Men har ein del små avtaler av og til. Men ellers er eg jo fri. Neste uke får vi først besøk og så drar vi på ferie. og når vi kjem at fra ferie så får vi besøk.fra siste uka i jul og ein månad frem har eg ikkje noen planer foreløpig og fra onsdag og ut denne uka.
Tok deg på ordet eg da, skjønner du

Fruen sa...

Og jeg skal begynne å strikke babydress i ull midt i varmen! Men jeg må jo det, skal lille nevø få det godt og varmt til høsten:)
Prøver meg på en liten blogg jeg og nå, stikk gjerne innom!

Hilde R