lørdag 14. august 2010

Sommeren i Kroken

Nå er det lenge siden jeg la inn noe her, men det betyr ikke at det ikke har skjedd noe i ukene som er gått. Her inne i fjorden har det vært mest pent, men også mye halvpent vær. Det hører med at vi spiser mye bær mens den henger på busker, planter og trær. Luster er et viktig område for dyrking av frukt og bær. Mitt favorittbær er bringerbær fra www.urnes.no

Vi har sjølsagt hatt flere skip på besøk, men jeg fikk ikke tatt bilder av dem alle. Dessuten så var det stort sett de samme som kom tilbake!På bildet til venstre er det sjette skipet på vei ut av fjorden igjen. Jeg så det mens jeg kjørte bil og måtte ta bilde med telefonen fra den andre sisa av fjorden. Bildet til høyre er tatt fra huset vårt, skipet er på vei ut fjorden. I bakgrunnen ser du den karakteristiske Hesten og breen er en sommerlig flik av Jostedalsbreen.

Barnebarna våre har vært hos oss i to uker. Det pleier de å være. Da de var små, var vi dødslitne etter fem dager. Nå er de så store og flinke at vi bare er triste når de reiser hjem igjen.

De koser seg med å plukke markjordbær, enten på strå eller i bolle. I år hadde de faktisk bæra med seg så langt som inn i kjøkkenet så de kunne få melk og sukker på.Nugatti er lov i sommerferien, og sjalet Emily har på seg, er nr.4 i Ravelrys KAL 10 Shawls in 2010.
Hun forsto med en gang at det lille sjalet var til henne, og var veldig fornøyd med det.Nabogutten Thor hadde denne fine t-skjorta på seg. Til dem som ikke er så bevandret i norgesgeografien, kan vi fortelle at han har hele Sognefjorden på ryggen. Den fjordarmen som peker mot den høyre armen hans helt nederst, er Lusterfjorden. Innerst i den er det 204 km til havet, så vi er lengst inne i Sognefjorden. Derfra kjører du rett inn i Jotunheimen og over Sognefjellet. Det er ca 8 mil til Lom, så vi er ganske midt i landet.

Ingen kommentarer: