fredag 24. desember 2010

Jul i Kroken


Vi ønsker alle venner en riktig god jul!
We wish you A Merry Christmas and and A Happy New Year!

I dag er det julaften, og det er så vidt vi er over halvparten av den tida vi ikke har sol på huset. Men den skinner på alle fjell rundt oss. Snøen ligger hvit, og det er helt stille.
Det lukter pinnekjøtt, det lover godt for julemiddagen. Etterpå spiser vi moltekrem og alt for mye annet godt. Når middagen er ferdig, kan julegavene deles ut. Da pleier nervene til barna å være på bristepunktet. I år har vi ingen barn på besøk, vi må jo dele dem med flere besteforeldre!Jenny, our eldest granddaughter, is 10 years today! She was born on Christmas Eve in 2000, the most precious gift we ever got!

Jenny, det eldste barnebarnet vårt, er 10 år i dag. Hun er den flotteste julegaven vi har fått noen gang. Hun ble født på julaften 2000.

Today is Christmas Eve, the 24th of December. In Norway this is the day when all families and friends meet, bringing gifts to each other. Traditionally we eat our dinner at 5 PM, Norwegian food is on the table. In our part of the country, we eat hanged and dried rib of lamb, potatoes and mashed kålrabi. (I looked the word up in my dictionary and found a word that was not nice to our Swedish neighbors, so I will not use that. The other word was "rutabaga", it sounds like a joke.) Kålrabi is a useful root in our climate, as it is full of C-vitamins. "The orange of the North" it has been called in times when food was scarce. The dessert is cloudberries with Chantilly, THEN the gifts can be opened!


So to knitting!
Her er ei lue som er det siste jeg får ut av Kaunigarnet som jeg strikka en Fanagenser av. Lua får morsomme farger, men det kniper litt i toppen. Jeg håper det rekker med det lille jeg har igjen.

This cap is knit of the absolute last yarn from my Kauni, I hope it will be enough green and blue for the top!

Mønsteret står i ei lita svensk strikkebok som jeg fikk av en venninne for en tid siden. Lua har dobbelt oppbredt, så den blir god og varm. Mønsteret på oppbretten er det vi kaller Selburose, men den brukes i mange land, og er veldig gammel.

The pattern is from a small Swedish knitting book. The hat has a traditional pattern. We call it Selbu Rose, but it is used in a lot of other countries. It is easy to knit, and it is beautiful!

5 kommentarer:

Greta sa...

God jul til deg og dine langt inne ifjorden

STEINKJERRINGA sa...

Jeg ønsker deg og dine ei strålende jul. På 1. juledags morgen sitter jeg mutters alene i stua og jeg har faktisk funnet fram strikketøyet, for det er det ingen som ser. Jeg strikker på en rød og hvit vott.

ronille sa...

Heisann. Innom med ein liten jule-og nyttårsklem :)

Ninne sa...

Så nydelig luemønster du har der! Jeg håper du har og har hatt det koselig i jula, og at du får et nytt år med masse store og små gleder!

Romjulsklem!

torirot sa...

Nydelige farger på den lua, håper du fikk nok garn :-)