mandag 27. desember 2010

Votter


Dette er et oppslag i et lite hefte som jeg har kjøpt i nettbokhandelen capris.no. Det heter
Stickmønster på Øland, og er en interessant liten historie om vottestrikking på den svenske øya.

This leaflet I bought from the online shop capris.no. The title is Stickmønster på Øland, that is Knitting Patterns in Øland. Øland is a Swedish island. Norway and Sweden are neighbor countries and have a lot in common in history, culture, language, politics and of course knitting.Jeg har strikket en vott fra heftet, og den ser slik ut. Garnet er Senjagarn fra Gjestal, og jeg har brukt strømpepinner nr. 3,0.

I have knit one mitten from the leaflet, it looks like this. The yarn is Senjagarn from Gjestal, a Norwegian Sock Yarn. I used 5 dpns no; 3,0.


On my (very short) wishing list for Christmas, was this book. The title is Norwegian Mittens .
I must say that it is a great disappointment to me. I expected some interesting mitten patterns from Annemor Sundbø's huge collection, instead it have a lot of children's mittens with small animals, not very interesting

Jeg ønska meg denne boka til jul. Norske vottar og vantar av Annemor Sundbø. Dessverre er den en stor skuffelse. Annemor Sundbø har en av landets største vottesamlinger, men i denne boka er det bare noen uinteressante mønster med små dyr. Boka til Terri Shea er mye mer spennende, men hun har kalt opp vottemønstrene etter Annemor og etter et museum i USA.

10 kommentarer:

Francoise sa...

I love your red/black/white mitten from the leaflet! I think I need a knitting shopping trip to Norway...

Ninne sa...

Jeg er litt enig med deg der, Grete. Heftet fra Øland derimot, ser spennende ut, og vottene ble kjempesøte og originale i fargene! Ha en forteatt koselig romjul i Kroken, og et riktig godt nyttår!
Romjulsklem !!

Greta sa...

Eg fikk ei strikkebok eg hadde til jul og hadde planer om å få bytta den i den votteboka, men da gjør eg ikkje det.
Flotte dei vert dei vottene du strikker da. skal har i alle fall veldig lyst til å strikke votter snart. Må berre få fri noen flere pinner først. Ha ei fortsatt fin romjul

Linda sa...

Enig med deg om at denne votteboka er skuffandes. Har bladd i den på bokhandelen, men eg vart ikkje innponert av mønstrane. Mykje betre boka til terri shea, den har eg i hylla mi. Boka di har eg og:) Ikkje viste eg at du budde i kroken, før eg oppdaga det i haust. Helsing Sogndal

Grete sa...

Hello Francoise! And I need a shopping trip to US, they are flowing over with interesting yarn! A Happy New Year to you!
Linda i Sogndal, vi må bli venner, har du en blog? Til alle: Det er virkelig synd at boka til Annemor S faller igjennom. Hun sitter på en gullgruve i følge de andre bøkene hennes. Jeg hadde gleda meg så til denne nye boka! Godt nyttår!

LivM sa...

Er innom for å ønske deg et riktig Godt Nytt År!

Villblomsten sa...

。☆*☆ 。★。\|/。★。☆*☆。
☆ GODT NYTT ÅR ♥ 2011 ☆
。☆*☆ 。★。/|\。★。☆*☆。

torirot sa...

Jeg fikk også boka til Annemor til jul. Det er flere fine mønstre jeg kan tenke meg å strikke, men jeg er enig i at det er en del som er mindre interessante. Totalt sett kanskje ikke verdt prisen. Synd.

Godt nytt år til deg!

Johanne sa...

Grete, jag hoppas att DU gör en bok till – med stickmönster.

Jag stickar på en Selbuvante ur boken "Votten i norsk tradisjon", ett riktigt gammalt, traditionellt mönster med rosor/stjärnor.

Ett gott nytt år!

Linda sa...

Hei Grete eg er ein følgar på bloggen din. Men bloggadressa mi er: lindastrikkerier.blogspot.com

du må berre innom og er du i sogndal så tek eg i mot besøk.