søndag 4. september 2011

Nye hjelpemidler


I am knitting almost every day, so the need of practical remedies are great. The first I bought was a swift to wind up all the yarn in. Some of the skeins are more than 200 grams and that can be a lot of meters to wind. The last summer I bought a lot of Evilla Longad om for half price, and then the swift was sparing my arms and hands, giving me nice balls of yarn.  I am making plans for Cristmas presents, the time goes fast to Christmas now! 

Siden jeg stadig driver og strikker, synes jeg at jeg kunne spandere på meg en garnvinne. Det var lurt, for jeg har mange bunter med garn som det er slitsomt å nøste med hendene.
Jeg kjøpte vinnen hos Hillesund, der Hifagarnet kommer fra, og det tok ikke mange dagene før den kom i posten.

I sommer var det salg på Evilla Longad 8/2 i Øvre Årdal, og siden det var 50 % avslag, handla jeg for over 500 kr , og det ble en del garn. Det er mange lekre fargesammensetninge, og noen av buntene var det 200 g i. Nøstet ble ganske hardt, så jeg regner med at det blir fint å strikke av . Det er ikke helt bestemt hva jeg skal strikke av det, men det blir nok en del julegaver. Det går fort til jul.


 Fra min snille Ravelryvenninne Randi i Texas fikk jeg en dag denne mappa i posten, Den er til å legge inn mønsteret  under magneter, slik at du kan strikke omgang for omgang med den lengstemagneten som linjal.

My nice Ravelry friend Randi in Texas sent me this handy +++ to put the pattern into and save it with practical magnets. You can follow the pattern row after row using the longest magnet as a liner.

Her kan du se at mønsteret til votter med Værnesrosa ligger fast i mappa. Veldig praktisk og oversiktlig.

The patterns mittens with Værnesrosa is put into the
 +++ and the magnet keep it in place. Very practical and easy to follow the pattern.

This box was bought in the airport of Oslo. It was full of chocolate, but I saw immediately that it was practical to put needles, tape measure, scissors etc into, after I had washed away the paper outside.

Denne boksen kjøpte jeg på Gardermoen, da var den full av godteri. Jeg så at den var praktisk til å ha strikkepinner og andre hjelpemidler for strikking i. Papiret utenpå vasket jeg av, og boksen står på golvet ved siden av sofaen hvor jeg pleier å sitte å strikke.

Now I have a lot of yarn to choose from, but I cannot tell you exactly what may plans are.4 kommentarer:

Linda sa...

Heisann, du er vel på ørskog du denne helga og kosar deg. Gledar meg til du kjem på besøk. Flotte vottar du strikkar.

gletting sa...

Nei, det måtte jeg droppe. Jeg er på møte i Oslo, og så skal jeg være barnevakt for mine to barnebarn før jeg kommer hjem igjen. Ringer deg søndag, ikke sant?

Linda sa...

Ja da må du berre gjera. Nr er 90984821. Ser du har vore på garnbutikk i øvre Årdal. Er det ein fin butikk? Har dei litt anna enn da dei har i sogndal?

Ninne sa...

så synd, Grete, kommer du ikke til Strikk i Ørska likevel????