lørdag 7. november 2009

Ringblomster, sokkeblokkere og Lavalette


Alle trærne er uten løv. Forrige dagen blåste de foran kjøkkenvinduet i stor hastighet, sørover. Noen minutter etter kom de tilbake, nordover. Det er sånn akkurat her. Vi bor der store daler og elver møtes på hver sin side av fjorden, og innerst i fjorden kan vi se Fanaråken og Jotunheimen. Ganske turbulent og spennende.

De eneste blomstene som fremdeles lever, er ringblomstene og noen små stemorsblomster. Jeg tar inn 3-4 blomster hver dag. De lyser koselig opp på kjøkkenbordet inntil videre.

All leaves have fallen from the trees. I have picked the last flowers from the garden to give a summer feeling to our kitchen.


Endelig fikk jeg tak i sokkebloggere, det var veldig enkelt når Liv M. tipsa om at de fantes på Projo.no. Den til venstre er til damesokk, den andre til herresokk.

Takk, Liv, du er en problemløser!

Sock blockers at last! Thanks to Liv M. who told us in her blog where in Norway I could buy them. She is always solving the problem for her fellow knitters! Thank you, Liv!


Dette tynne lc-garnet fra handpaintedyarn.com er min favoritt. Jeg kommer stadig tilbake til det. Jeg liker bedre å strikke med dobbel tråd enn å kjøpe det som kalles dk, og som vil gi samme strikkefastheten. Garnet kommer fra Uruguay, er billig, frakta er billig, og fargene er delikate. Anbefales!

This yarn is from Uruguay, bought from handpaintedyarn.com in USA. It is laceweight, very thin, and I knit with double yarn. I like this yarn very much. Double lc is much softer then their dk yarn. The colors are beautiful! The prices are low, so is their freight costs.


Dette sjalet har designeren Kirsten Kapur, http://throughtheloops.typepad.com/, kalt Lavalette, et sommersjal. Mitt vil bli et vintersjal. Jeg har tenkt å kante det med lilla eller grønt, og hvis det blir nok garn, strikke pulsvarmere eller lue. Med kanter av det samme garnet. Klikk på bildet, så ser du mønsteret bedre. Det er veldig lett å strikke, jeg må ha noe i strikkeposen som jeg kan ta med meg og strikke på hvor som helst. Oppskriften er gratis på Ravelry eller på hennes nettside.

Jeg bruker p nr. 3,5.

This shawl is named Lavalette by the designer, Kirsten Kapur. The pattern is free in Ravelry.
Autumn is for knitting! It is Christmas soon!

7 kommentarer:

Ninne sa...

Se her ja! Et sjal allerede!!! Stilig! Flotte farger til årstiden er det også! Jeg kjenner ikke til dette garnet, men skal jammen titte litt på det med det samme. Alltid spennende med nytt garn!
Ha en fin uke, Grete!

LivM sa...

Dette garnet er nytt for meg men sjalet blir jo lekkert. Nydelige fargesjatteringer.

Greta sa...

De bladene som er att her i Høyanger, ligg nok under bodet mitt ute på verandaen. Har stabla det som ikkje er tatt inn i ein krok. Fin løv og rusksamler. hihi.
Sokkeblokkere..hm. har aldri tenkt på.

Det blir spennde å sjå heile settet ditt om du får nok garn til alt.
ha ei flott ny uke

sipusa sa...

aha! Jeg har noe syltynt garn fra handpaintedyarn liggende som jeg aldri har fått noe ut av, men å strikke med det dobbelt har av en eller annen merkelig grunn ikke falt meg inn, jeg er litt træg av og til altså;-) takk for tips!

Greta sa...

Det er bare å ta seg ein tur det. lover at du får smake begge deler da.Hadde vore kjekt det :D

Nunne sa...

Du lager mye fint!
Lenge siden jeg har vært innom deg!
Ønsker god helg, her må det strikkes skal jeg få ferlig julegavene..

Hilsen fra Nunne.

Muffin sa...

Stakk liksom bare innom for å ønske deg en fortsatt fin helg!