søndag 1. november 2009

Strikkekursets tredje møte


Vi ble så mange den andre gangen at vi fikk flytte inn i et annet rom i kulturhuset "Fjordstova" i Skjolden. Før det ble post i butikken, var det postkontor i dette rommet. Jeg som er fra storbyen, synes jo at det er helt enestående at det går an å la et stort hus med badebasseng, bibliotek, treningslokaler, klatrevegg, husflidsbutikk og flere andre rom stå åpent for lokalbefolkningen sånn som det gjør her.

Stine har strikket disse to vennene uten oppskrift. Vi likte alle sammen uttrykket i ansiktet på bamsen.
Her er Synnøves latviske twist med flerfarget garn. Hun vil bruke det lilla garnet til hæl og tå, det blir friske sokker.Susanne feller av den siste tåa på sine sokker. Hun har også strikket på en tubesokk, dvs en sokk uten hæl.Stine er en lovende strikker. Hun har strikket mønster på leggen, felt hele hælen og strikket en åttebladsrose oppå foten. Dette er nesten Sylvia-sokken i strikkeboka Varmekilder.

Heidi startet på en legg med fletter i to farger. På forrige møte øvde hun seg på å strikke fletter med hjelpepinne.


Gjertrud har strikket en enkel sokk med en morsom start. Hun har brukt en kant som står i Nancy Bush's bok Knitting on the Road. Kanten heter latvisk twist.

Søkkemønsteret som har denne borden heter Canada.Marit holder på med hælflippen her.

Vi fikk oss en god latter da jeg (kurslederen) glemte at hun skulle felle før hun skulle plukke opp maskene langs sida!

Det kommer til å forfølge meg på resten av kurset, det er jeg sikker på.


Jeg trengte ikke å være bekymret for at det skulle bli noe problem at jeg nesten bare har engelske oppskrifter. Alle satte i gang med akkurat den oppskriften de ville og lånte med seg bøker hjem. CookieA. har selvsagt vakt oppmerksomhet, så hvis vi fortsetter etter dette kurset, må vi nok fram med hjelpepinnene!

1 kommentar:

LivM sa...

Så morsomt at du holder sokkekurs da. Er sikker på at det var trivelig. Skulle gjerne vært der! Glemme kan vi jo alle i stundens hete, men du får nok høre det!!