onsdag 19. januar 2011

Godt nytt år!


Året startet ikke så greit som vi hadde tenkt, derfor kommer dette nyttårsønsket så seint. Men alle strikkevenner ønskes godt nytt år med mange fine farger, mye fint garn og mange interessante prosjekter.

Hos meg er det kaotisk når det gjelder alle disse tingene. Når det er sykdom i familien, slik vi har hatt nå, blir overskuddet redusert. Ihvertfall føler jeg det sånn.

I tillegg har vi ikke sett sola på lenge, og veiene har vært stengt både hit og dit, himmelen har vært grå, og det fører både til lengsel til Oslo og til sol og vår. På landet er det så mørkt når det er mørkt. I byen savner vi noen ganger dette mørket, men nå har jeg virkelig ønska meg tilbake til byen. Tredje etasje i blokk hadde vært fint. Ingen måking, ingen mus i kjøkkenbenken, ingen strømbrudd (hvertfall sjeldne).

Samtidig er det så fint å være her. Jeg bodde hos kjente i Lærdal i tre dager mens jeg måtte på besøk på sykehuset. Lærdal er et lite, koselig sykehus som er truet av nedlegging. Det er stort engasjement her for at sykehuset skal bestå!

Da jeg tok førerkort i 1974, bestemte jeg meg for å kjøre bil uansett vær og føreforhold. Det har jeg gjort. Selv om veivesenet ba oss om å la bilen stå, har jeg også kjørt bil i dette ufyselige været.

Det snødde og snødde og snødde på såpeglatteveier i to hele døgn. Da jeg kjørte hjem fra Lærdal, regnet jeg med at det ikke ville være lett å komme fram til huset. Men jeg tok feil!

Parkeringsplassen og veien opp til huset var sirlig pløyd av en traktor. Trappa var kostet og nesten uten snø! Så snille naboer og venner. Takk, Henrik og Torbjørg, dere aner ikke hvor glad jeg ble!

5 kommentarer:

Linda sa...

Godt nytt år til deg og. God betring til den som er sjuk. Jammen godt å koma heim når ein har slike snille naboar. Har ein her eg og som brøyter til meg når mannen er vekke på jobb. Eg vart fødd det året du tok lappen eg. Eg har stort sett holdt meg heima i dett veret som var tidleg i veka. eg la deg til på facebook.

Greta sa...

Godt nyttår til deg og. Ikkje noe serlig når det er sjukdom i familien. Det ahr vore ein tøff januar på mange måter her og, men det er berre kroppen som streiker og det går over.
Ønsker deg lykke til videre og god bedring til den syke

Ninne sa...

Å så ille å høre at en av dine er syk! Jeg håper inderlig at vedkommende er på bedingens vei, slik at roen kan senke seg foran bokhyllene... og slik at dette nye året kan bi virkelig godt!

Hod klem fra meg :)

Greta sa...

Hei igjen. Det vil eg gjerne. Komme og treffe deg. Kvar er Ornes henne da? Langt fra Sogndal?
Du er da ikkje så mange år at du kunne vore mora mi vel. Eg har da fylt 50 eg og. Men alder er ingen hindring. Mine bestevenner da eg var barn var vennina mi på ett halvt år yngre enn emg og bestemor mi som var 50 år eldre enn meg.
Gler meg til sommeren når eg får møte deg eg

randi K design sa...

Så nydelig det er hos deg! Vi har ikke mus, men ei rotte...på rommet til datteren..ei tam rotte...