lørdag 29. januar 2011

Sola er kommet tilbake

This was the wiev from our house early in the morning some days ago. The mountains are on the other side of the fiord. Behind them is the big glacier Jostedalsbreen. During the last six weeks the sun is too low on the sky, and the mountains around us so high, that we have no sun down to our house.
But we can see it (if/when) it is shining on the mountains. Now the sun is back again.


Dette var utsikten fra oss en morgen for noen dager siden. Sola har vært borte fra huset vårt i seks uker, men nå har den kommet tilbake. Når januar er over, er det lettere å se mot lysere tider!
Dette skulle ha vært et bilde av væren til naboen, men det bildet ville ikke inn her. Så det er et bilde av naboen isteden. Hun eier væren. Legg merke til det hun har i den venstre brystlomma på jakka si!


Can you see what she has put in her left pocket?

Denne lua står i Familien nr. 1/2011. Den har jeg strikket av restegarn, men den er ikke ferdig. Det er mest fordi jeg ikke synes at den ble så fin.The pattern for this hat is from a Norwegian magazine, it looked so nice, but I am not very happy for it. I used leftovers. I have to finish it. That is to weave in the ends and crochet a border around the hat.


Det skal hekles en kant rundt lua. Og selvsagt må jeg feste alle trådene.


Grenadines & grapes
This cardigan is knitted in panels of cables and is sewn together at last. I am blocking each panel when they are knitted. I have moderated the pattern to fewer panels. The back side panels, the under arm panels and the front side panels I knit in one piece, I have finished both sides. The back panel is finished and the left front panel. I have started to knit the right fronnt panels. Then I have to try the cardigan to see if I shall drop the sleeves or knit them. The sleeves are without cables.
To sew all these panels nicely together will be difficult, I believe. The last thing is to knit I-cord around the cardigan and the sleeves. The pattern is from Knitter's magazine K100.Jeg har strikket ryggpanelet, det er denne biten her.

This is the back panel.


Jeg har slått sammen tre paneler i hver side, både fordi det er enklere, og fordi det ble vanskelig å få til riktig størrelse med så mange biter.

Mønsteret står i det amerikanske Knitter's magazine K 100, jeg abonnerer på det morsomme bladet.The darker red is the back side, under arm and the front side panel. I have knitted both.

Jeg har strikket det venstre forstykket og startet på det høyre. Etter hvert som jeg strikker bitene ferdig, legger jeg dem i strekk med en våt duk over.
Jeg vil sy sammen alle bitene før jeg begynner på ermene. Regner med at det blir en utfordring å få det til å bli pent. Det kan også hende at det blir så rotete at det passer best til å være vest. Ermene skal ha en tredje farge, så det kan bli litt rotete.


Jeg kjøpte garnet i min favorittgarnbutikk i Lisboa i fjor. Det virker som en blanding av ull og noe annet, og det er kjøpt etter vekt. Ikke har det navn heller.
Jeg bruker pinne nr. 5,0, og det ser pent ut.

I bought the yarn in Lisbon last year. I think it is a blend of wool and something else. The yarn was weighed and is nameless. I am knitting with a short circ needle no: 5, and it is looking nice.

6 kommentarer:

Greta sa...

Så kjekt at sola har kome tilbake. da er livet straks lettere å takle. Sola har så mye å sei.
spennde det prosjektet ditt. gleder meg til å sjå det ferdig.
gler meg til våren ja :0)

Pernilla sa...

Mitt Artesano Hummingbird kommer från torgstenen.se och jag tror att hon skickar till Norge också.
Hälsningar Pernilla (stickalite)

teresa sa...

Vad otroligt vackert du bor!
Roligt att du tycker om svenska sticktraditioner - själv är jag väldigt imponerad av det norska!

Grete sa...

Vi har nok en tradisjon som er ganske felles. Jeg er 1/8 svensk, min oldefar kom fra Sverige. Mitt etternavn har jeg fra han. Jeg liker Sverige som land og jeg liker svenskene også! Og mye mye som er svensk!

Maret sa...

Så godt at sola er tilbake....
det bilde av naboen var knas, synes eg ser dere to på kvar dokkar fjøskrakk med strikkepinnar...

God helg.

Rät&Avig sa...

Underbar utsikt från ert hus!!!
Härligt med lite sol!
/Ann-Britt