onsdag 3. juni 2009

ABC Kroken, et lite sted innerst i Sognefjorden

Ukene går så fort at jeg henger etter med
tre uker. Men jeg skal forsøke å ta det igjen.
Kampen i Oslo er stedet jeg kommer fra. Jeg
gikk på Kampen skole i 7 år, og det er mye fint
jeg kan skrive om oppveksten der.

Men i en alder av 60+ har min samboer gjennom 30 år og jeg flytta hit til Kroken. For noen år siden hadde vi hytte på fjellet, men av helsemessige årsaker måtte vi selge stedet. Til min store sorg.


Her er det lam i alle grønne bakker, bringebær på alle busker, epler på alle trær og jordbær på alle planter. Og markjordbær langs alle veier. Dette er overdrivelser, men dere forstår nok hva jeg mener.


Fruktblomstring


Lykken sto oss bi (er det ikke poetisk!), og vi fikk kjøpe dette huset som er bygd i 1905. Fra seniorleilighet i Oslo til et forholdsvis tungdrevet hus i eit grisgrendt strok! Litt av en overgang. Men gjett om jeg liker det! Naturen her er så spennende at mye av tida går med til å studere den. Svigerfamilien bor 8 km lenger ut i fjorden, og vi har blitt kjent med mange hyggelige naboer som bor langs strendene på sørsida av Lusterfjorden (selv om jeg ser på kartet at det er østsida, men det sier jeg ikke!)

Du finner flere ABC-innlegg på Petunias blogg.
Gå inn her: http://petuniablogg.blogspot.com

2 kommentarer:

Ninne sa...

Fra Kampen til Kroken, det er litt av en kontrast, må jeg si! Jeg syns det er fascinerende å tenke på at dere har tatt det lange skrittet og flyttet så langt... Det er deilig at dere trives, det hadde jeg også gjort!

Maret sa...

Hei-hei, her er eg.... og korleis eg havna på sida di veit eg ikkje sikkert...
Mykje flott var her, og intresant å lese.. spesielt om flytting fra digre Oslo til vesle Sjolden.

Ynskjer lykke til der inne i fjorden..