søndag 20. september 2009

Høst i Kroken


Det tar ikke mange dager for løvverket å endre omgivelsene totalt. Fra å vise seg i alle slags grønnfarger, er de gyllent gule. Det er på tide å legge en plan for arbeid og strikking fram til jul.
Førsteprioriteten må gå til manuset om Oslolærernes/-lærerinnenes organisering i Oslo, fra 1821 til idag. Vi er ei lita historiegruppe som jobber med det, og vi har snart holdt på i fire år!
Andreprioriteten er julegaver, og det som skal selges i Gamle Fjøsen kafe til sommeren. dvs. strikketøyet!


Det ene epletreet vårt er høsta for lenge siden, eplene er blitt til til mos. Mosen ligger i fryseren og skal bli eplekaker etter hvert som vinteren tusler seg sakte framover med mange mørke kvelder.

Disse eplene er Henrik sine. Epletrærne ble stående hos han da tomta vår ble skilt ut. Snart kommer sauene hans også. De er pene, hvite og VELDIG ulne. Jeg liker sauer veldig godt, de er så ålreite dyr!Til vår store overraskelse ble dette beddet en høstsuksess! Bildet er litt grumsete, men dere ser stort sett buskmure og ringblomster som bare strutter av glede etter en ganske nøktern sommer. Da vi kjøpte huset, var det 99 år gammelt. Vi har prøvd å plante forskjellige ting, men her dukker det opp gamle stauder som vi ikke har sett før, eller vet navnet på. De må ha ligget i dvale i flere år. På framsida av huset tørka alt inn da det var så varmt tidligere i sommer, og vi var bortreist i ei uke. Det føltes som et nederlag, for vi vil gjerne at det skal se litt koselig ut her.

Ringblomstfrøene fikk jeg av naboen for 3 år siden, de kom først nå. Jorun planta seks potentillabusker for to år siden. Bare en har overlevd.
Nå skal vi plante en ripsbusk!
Dette bildet er tatt fra brygga i Kinsedalen langt ute i fjorden. Her i kommunen er det strid om det skal bygges et badeland for ca 100 millioner i kommunesenteret Gaupne. Det må betales med avvikling av den lille ferjeruta til vår side av fjorden, barn/unge/eldre (helt klassisk), innføring av eiendomsskatt og nedlegging av noen grendeskoler. Gjett hva jeg mener om det? Ved neste valg skal vi stemme her.
Derfor har vi store planer for Kinsedalen. Tyskerne etterlot seg ei svær kai som kan bli cruisekai. Det må bygges hotell, svømmebasseng med loop, uterestaurant og anlegges en campingplass. Toaletter og spatilbud følger med. Masse strikkede plagg kan selges her, vi får holde oss til selburoser. Ferja må gå hver eneste time hele året, også på lørdag og søndag. Og helst litt utover kvelden.

3 kommentarer:

Petunia sa...

Flotte høstbilder:)

Randi sa...

Koselege haustbilder! Kjekt å sjå sidan det har vært grått og vått sidan me kom hit på laurdag (med litt unntak). Reiser tilbake i morgon, så det vart ein snartur denne gangen. Likte planane for Kinsedal, og kommunen her har jo synt at dei ikkje skyggar bana for storslegne og kostbare tiltak - koste kva dei koste vil - så kven veit? : ) Ha ein fin haust vidare!

gletting sa...

Bildene er tatt på søndag mens du var her, det var et gløtt av fint vær om formiddagen. Jeg liker at du støtter planene for Kinsedalen. Tenk på at folk fra Høyanger og Vik kan komme dit og bade og spa seg!
Kanskje vi til og med får TO ferjer!