onsdag 29. april 2009

Vår i Kroken

Disse bildene tok jeg for en uke siden gjennom vinduet på arken.

Jeg skal ta nye hvis det er pent vær i morgen. Fjorden er Lusterfjorden, den innerste fjordarmen i Sognefjorden. Det er 20 mil til havet herfra, likevel er vannet salt.
Der fjella møtes på andre sida, ligger kommunesenteret i Luster, Gaupne. Der begynner veien til Jostedalen. Fjellet bakerst er hvitt av snø, derfor synes det ikke på bildet i dette gråværet.

Vi har "arvet" en gammel hage som ikke har hatt noe stell på en stund. De somrene vi har vært her, har mesteparten av tida gått med til å pusse opp huset.


Ifjor begynte vi å plante litt, men de gamle staudene kommer opp, stadig flere, så de har nok ligget og venta på at noen skulle forbarme seg over dem. Tulipanene er harde, de lever visst uansett. Så store blader har det ikke vært på dem før.

I morgen skal vi plante Aroniabusker. De har blå bær som den lokale bærprodusenten trenger til et av produktene sine. Som dere ser, må vi snart ta fatt på den stygge muren.

3 kommentarer:

Ninne sa...

Sååå nydelig det må være å stå opp om morgenen og se ut på landskapet og vær og vind og endringer i naturen! Både langs husveggen og i det fjerne. Det må være deilig å hvile blikket utover fjorden din!!!

Ha en fiiiin dag!
Klems!!!
PS: Fikk du eposten jeg sendte i går morges? Jeg har hatt litt problemer med å sende herfra et par dager...

Randi sa...

Veldig kjekt å sjå bilder av den vakre Lustrafjorden! Ekstra flott er det jo på denne tida av året når alt byrjar bli grønt, samtidig som snøen framleis ligg på toppane : ) Aroniabusker har eg ikkje høyrt om før. Kva brukar ein bæra til? Eller saman med eventuelt..?

Du må kose deg vidare med våren og tulipanane!

Monai sa...

Flotte vår bilder du har tatt.Det er gøy å følge naturen om våren når den våkner til "liv".