lørdag 21. mars 2009

AB, men hva med C?Castro Verde - en liten portugisisk perle


Portugisisk har ikke bokstaven k. De bruker C i steden.

Jeg har en venninne, Felisbela, som bor i en liten by som heter Castro Verde. Det betyr det grønne tårnet.

Byen ligger i Alentejo, "fylket" nord for Algarve.


C er en av de mest unyttige bokstavene vi har i det norske alfabetet. For syns skyld kan det se finere ut på papiret når navn som Catrine og Cecilie skrives med C, men navnene ville ha vært de samme om de ble skrevet med K eller S i steden.

Vi har ingen ord på norsk som trenger C. C kan erstattes med S eller K. Dette gjelder i flere språk enn norsk, men det kan jo være at C er beholdt fordi den er en veldig gammel bokstav i det latinske alfabetet. Vi trenger ikke Q, Z, W, X heller.

15 kommentarer:

Evami sa...

Nydelig by:) Nei vi trenger ikke C,men jeg synes det er litt rart å se Sesilie og Sjampanje når jeg leser...
Men det er vel en vanesak:)
Ha i flott helg:)

Marihøna sa...

Man får jo lyst til å pakke kofferten og bare reise avgårde når man ser sånne vakre bilder :)

Ha en fin helg!

Gärdsmygen sa...

C är lite lättare på svenska har jag förstått! Men på den här omgångens bokstav har vi åkt jorden runt och det var rätt trevligt tycker jag. Din väninna bor vackert!

Monica sa...

Neimmen, du hadde jo allereie ordna det! Flotte greier! *tommelen opp*
Eit flott bidrag.

Ruth sa...

Nydelige bilder, jeg fikk lyst til å reise akkurat nå.

Artig om bokstaven C også. Men den har nå litt fin svung, da. ;)

Viola sa...

Ser fint ut der. Portugal er et land som er på lista mi - aldri vært der. Det er så flott med det hvite og blå sammen. Camping er vel med C på norsk? Eller kan man skrive Kamping? Nei, for meg blir det Camping. Men riktig nok, vi uttaler jo den som K og hadde ikke trengt den? ;)Mitt tema for C kom på Camping. Ha en god helg!

Hobbygåsa sa...

Åh så herlig C innlegg - fikk lyst til å pakke kofferten med en gang jeg! Så nydelig garn du har i forrige innlegg, det sjalet blir garantert lekkert! Ha en fin helg!

Anonym sa...

Castro Verde ser så visst ut til å være en idyllisk perle. Men hvor har det blitt av det grønne tårnet? Kanskje det er malt hvitt som resten av byen ser ut til å være? ;)

heidi sa...

Er nok litt enig med deg om at bokstavene C, Z, W, X er overflødige i norsk skriftspråk, og om noen få år har vi nok avskaffet dem også... Men enn så lenge får vi vel holde ut... rettskrivingen er så innarbeidet at jeg nok ville ha stor motstand mot å forandre på det;D

Ha en fin lørdagskveld.

Petunia sa...

Kjempebra! Logoen i innlegget over her, kan du ha i dette innlegget her. Du laster det bare opp som et vanlig bilde. Den trenger ikke være noen "knapp" til min blogg, men det hadde vært fint om du skrev f eks at "dere finner andre deltakere hos Petunia" eller noe lignende og så er ordet Petunia en direkte link til meg. Eller du skriver i teksten: Gå inn her: http://petuniablogg.blogspot.com for flere ABC innlegg

sologbolig sa...

Flott innlegg. eg er ein reiseglad person, så når eg ser foto fra steder eg ikkje har vert så får eg lyst til å reisa dit med ein gang !! Ha ein fin lørdagskveld !

The single girl! sa...

For en flott by da! Helt enig i at c ikke er en bokstav vi bruker på norsk foruten når vi skal "amerikanisere" oss! Ha en strålende helg videre

Annepålandet sa...

Nydelige bilder!! Klart vi trenger z og x! Tenk så gøy det blir på ABC-en når vi kommer dit! Spørs om mangfoldet blir like stort som denne gangen da, for det er da bare helt utrolig at alle (i hvert fall der jeg har vært innom) har forskjellige valg for C!
God helg!

Tofo sa...

Dette var et flott C-valg! Nydelig;)
Kjekt å få hilse på "nye" bloggere!

TorAa sa...

Så bra så bra.
Og det er spennede å observe hvor forskjellig spanjoler og portugisere bygde sine kirker i det vi nå kaller Latin-Amerika