lørdag 7. mars 2009

Sjalets fortreffeligheter


Vi var på Madeira i fire uker, og der oppdaget jeg sjalets fortreffeligheter. Den første uka blåste det veldig, kanskje stiv kuling. Da var det ingen båter på havet langs kysten ved Funchal.

Vi satt nesten ikke ute og spiste eller sola oss i løpet av de fire ukene. Vi hadde med vindjakker hvis det var fare for regn, som det hendte det var, eller jeg hadde med meg dette sjalet.


Gretes varmekilder: Det blå sjalet: Crest O` The Wave er ferdig!
Det er strikket i 100 % ull og gjorde virkelig nytte for seg. Jeg hadde det på meg på kafe, når vi var ute og gikk, når vi satt inne på hotellet om kvelden og det hendte jeg hadde det med i senga om natta.

Det å ha denne ullbiten rundt skuldrene er utrolig varmt og avslappende. Mye bedre enn ei jakke. Dessuten så legger sjalet seg koselig rundt deg på en annen måte enn jakka gjør.
Dette er fiskelandsbyen Camara Lobos, noen km vest for Funchal.
Bebyggelsen går høyt oppover fjellet, og noen bodde så langt utpå stupet at de nesten kunne se rett ned i havet noen hundre meter lenger nede.

Nede ved havna arbeidet fiskerne med å vedlikeholde båtene sine. Vi så at de var ute flere kvelder og netter, men når det blåste, var de i havn.

Siden vi ikke fikk så mye varme, studerte vi naturen i steden. Siden øya er lita, og fjellene rager 1800 moh, er terrenget mer kupert enn her ved Sognefjorden. Vi så mange plasser "der ingen skulle tru at nokon kunne bu".

Dessuten ble det flere og flere blomster, og skogen var irrgrønn og fuktig. Havet slo mot land og laget kjempehøye bølger som sto høyt til værs.

Vi hadde heldigvis noen dager innimellom med pent vær. Men de fleste dagene hadde jeg sjalet med meg. Jeg strikka ferdig Fanakofta og et par sokker. Nå som jeg er hjemme igjen, har jeg lagt opp til et nytt sjal, for det vil jeg ha!

Vi anbefaler alle å ta en tur til Madeira. Øya er et naturmirakel og kalles "Atlanterhavets blomsterpotte"!

6 kommentarer:

Ninne sa...

Hei igjen Grete!
Det var jo litt synd da, at været ikke var topp, men det ser ut som dere koste dere allikevel!
Et nydelig sted og et nydelig sjal! Skulle gjerne vært der en gang!!!

Stooor gooood lørdagsklem!

Inger-55 sa...

Så bra at du hadde med deg sjalet! Vi var også på madeira på våren, og da blåste det også. Men øya er jo utrolig vakker da. Og liten, slik at man får med seg det meste. Synes Funchal var en utrolig spennende by! Og det var så koselig å gå i de trange gatene.
Ønsker deg en flott søndag!

hudamå sa...

Eg har også drøymt om å dra til Madeira. Deter så fantastisk vegetasjon og natur der. Synd de ikkje fekk betre ver. Settet med sjal, pulsvantar og pannebånd var ein verkeleg god ide som eg trur eg låner :)

LivM sa...

Vi var på Madeira i Funchal for 2 år siden. Og det var en fin opplevelse og vi hadde flott vær hele tiden. Men jeg skjønner gdt at det var deilig med et sjal. Nå har jeg også begynt å bruke sjal. De første jeg strikket ga jeg bort, for jeg skjønte ikke helt når og hvordan jeg skulle bruke det.Nå har jeg flere sjal liggende og det er deilig å ha på seg en kjølig sommerkveld!

Kelsina sa...

Hei Grete!
Takk for hyggelig hilsen i min blogg. Veldig hyggelig å få kontakt med deg igjen.
Sjal - kan ikke klare meg uten lenger. Kan jo brukes både for varme og dekor. Flott at det er blitt moderne igjen.
Fint sjal du har laget. Flott farge.
Hilsen Astrid

randi K design sa...

Ser ut som du hadde en deilig tur uansett vær..
Godt å komme bort litt og "suge" opp nye inntrykk.
Du spurte meg om tittel bildene i bloggen.
Det var nok fra ifjor.Tror ikke våren er kommet med grønne skudd enda.
Ja du må bare kikke etter datteren min i Sogndal.
Dersom du går på Flickr, så er hun her:
http://www.flickr.com/photos/14498901@N07/2763128035/in/photostream/
Ha en forsatt fin Søndag!