søndag 22. mars 2009

B for bokEn bok er den beste gave, heter det. Det er veldig ofte et riktig utsagn. For meg har bøkene spilt en stor, positiv rolle både profesjonelt og personlig.På dette bildet ser dere lanseringa av boka Fra Kampen til New Orleans som Terje Knudsen og jeg skrev i 2004. Den kan kalles byhistorie, kulturhistorie, sosialhistorie og musikkhistorie, for den handler om en guttegjeng som starta sitt eget musikkorps på et lite kjøkken, og endte opp som Kampen Janitsjarorkester.

Før boka om Kampen hadde Jorun Gulbrandsen og jeg skrevet et læreverk for småskolen som heter Felix Fabula. Bøkene ble skrevet til den nye småskolen, spesielt med tanke på at vi fikk 6-åringene inn i skolen. Vi hadde ingen erfaring med dem i Norge. Dessuten ville vi skape en ny skolestart og et år med et annet innhold enn den gamle 1. klassen. Felix Fabula var en suksess og vi hadde kurs for 3-4000 lærere over hele landet. Det var gøy!
Så kommer vi nok til den viktigste boka:
Kollegene mine visste jo at jeg strikka hele tida. I en periode hadde jeg 22 hjemmestrikkede gensere. Etter genserperioden fikk jeg dilla på å strikke sokker med vottemønster. På en forlagsfest fant de ut at jeg skulle lage strikke bok, og det ble til Varmekilder, som nå er kommet i 4. opplag.

Noen stor forfatter er jeg jo ikke. De fleste bøkene jeg har hatt noe med å gjøre, er andre forfatteres. Jeg har redigert og lagt til rette for at manus blir til bok. En veldig spennende og morsom jobb.
Men jeg kan hvertfall skryte av at jeg har skrevet mange flere bøker enn ARI BEHN!

Du finner flere ABC-innlegg på Petunias blogg.
Gå inn her: http://petuniablogg.blogspot.com

5 kommentarer:

Ninne sa...

Hihihi du er kjendis jo Grete!!!
Jeg bare tuller vet du!
Morsomt å se hva du har drevet med... selv om jeg visste det meste fra før! Har "deg" jo stående i bokhylla, må vite!

Goood tur i morgen!!
Klemz!!!

Kate sa...

Så flott at boka blir trykket igjen. Det må føles flott å ha skrevet ei bok som alle vil ha, flere år etter den kom ut første gang, og at den i tillegg er like aktuell idag.
Kult!!!!
Jeg liker deg bedre enn Ari Behn, bare sånn for å ha det klart, he he.

turvid sa...

Skriver under Kate sin kommentar.

God helg!

TorAa sa...

Sent er jeg ute med kommentaren.
Men, klassikere lever evig.

btw. hat lest absolutt alt av Hamsun,
Steinbeck og Vonnegut jr

Anonym sa...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品