mandag 31. august 2009

Gammel og god
Denne setesdalsgenseren husker jeg faktisk ikke når jeg strikka. Ikke vet jeg hvilket garn det er heller, kanskje Karisma.
Genseren har hvertfall vært med på mange turer opp gjennom åra, og den kommer til å ligge i kleshaugen min resten av livet, det forstår jeg nå.
Den første setesdalsgenseren jeg strikka, var til broren min. Den var lyseblå i bunnen og mønsteret var hvitt. Jeg var 14-15 år da jeg strikka den.

Jeg har strikka to grønne med offwhite mønster, to koksgrå og offwhite med påsydde bånd. En av dem strikka jeg da sønnen min skulle studere i USA. "Blir du blakk, kan du selge den," sa jeg. Den hadde broderte mønster på.
En har jeg strikka til vår portugisiske venninne, Claudia, den er melert brun og offwhite. Og til venninna mi, en rød og hvit, der den øverste borden på skulderen er grønn.
Babyversjonen har jeg også strikka en gang, men det barnet er blitt 12 år nå.Dette var mye skryt? Nei, det er ikke det. Jeg strikker jo uansett, så det forteller mer om denne tradisjonsrike genseren enn om meg. Mønsteret er pent, det er lett å strikke, det kan strikkes som moderne genser eller som tradisjonell lusekofte, i hvilken som helst farge og størrelse du vil.
Hvis du ikke har strikka en setesdalsgenser eller -kofte, burde du jammen gjøre det. Da får du lønn for strevet og et plagg for livet. Passer veldig godt sammen med Kvikk-Lunsj!

1 kommentar:

Ninne sa...

Er det ikke koselig med sånne gode gamle strikkeplagg? Jo mer de blir brukt, jo bedre blir de... og i verste fall går det an å lappe litt her og der, det har sin sjarm det også, syms jeg.

Ha en fin dag, Grete!