søndag 22. mars 2009

B for bok



En bok er den beste gave, heter det. Det er veldig ofte et riktig utsagn. For meg har bøkene spilt en stor, positiv rolle både profesjonelt og personlig.







På dette bildet ser dere lanseringa av boka Fra Kampen til New Orleans som Terje Knudsen og jeg skrev i 2004. Den kan kalles byhistorie, kulturhistorie, sosialhistorie og musikkhistorie, for den handler om en guttegjeng som starta sitt eget musikkorps på et lite kjøkken, og endte opp som Kampen Janitsjarorkester.

Før boka om Kampen hadde Jorun Gulbrandsen og jeg skrevet et læreverk for småskolen som heter Felix Fabula. Bøkene ble skrevet til den nye småskolen, spesielt med tanke på at vi fikk 6-åringene inn i skolen. Vi hadde ingen erfaring med dem i Norge. Dessuten ville vi skape en ny skolestart og et år med et annet innhold enn den gamle 1. klassen. Felix Fabula var en suksess og vi hadde kurs for 3-4000 lærere over hele landet. Det var gøy!




Så kommer vi nok til den viktigste boka:
Kollegene mine visste jo at jeg strikka hele tida. I en periode hadde jeg 22 hjemmestrikkede gensere. Etter genserperioden fikk jeg dilla på å strikke sokker med vottemønster. På en forlagsfest fant de ut at jeg skulle lage strikke bok, og det ble til Varmekilder, som nå er kommet i 4. opplag.

Noen stor forfatter er jeg jo ikke. De fleste bøkene jeg har hatt noe med å gjøre, er andre forfatteres. Jeg har redigert og lagt til rette for at manus blir til bok. En veldig spennende og morsom jobb.
Men jeg kan hvertfall skryte av at jeg har skrevet mange flere bøker enn ARI BEHN!

Du finner flere ABC-innlegg på Petunias blogg.
Gå inn her: http://petuniablogg.blogspot.com

4 kommentarer:

Ninne sa...

Hihihi du er kjendis jo Grete!!!
Jeg bare tuller vet du!
Morsomt å se hva du har drevet med... selv om jeg visste det meste fra før! Har "deg" jo stående i bokhylla, må vite!

Goood tur i morgen!!
Klemz!!!

Anonym sa...

Så flott at boka blir trykket igjen. Det må føles flott å ha skrevet ei bok som alle vil ha, flere år etter den kom ut første gang, og at den i tillegg er like aktuell idag.
Kult!!!!
Jeg liker deg bedre enn Ari Behn, bare sånn for å ha det klart, he he.

turvid sa...

Skriver under Kate sin kommentar.

God helg!

TorAa sa...

Sent er jeg ute med kommentaren.
Men, klassikere lever evig.

btw. hat lest absolutt alt av Hamsun,
Steinbeck og Vonnegut jr