lørdag 23. august 2008

Cathrines fingerløse votter

Dette ble nesten et par vanlige votter. De er ganske enkle og uanseelige, men varme og gode å ha på. Garnet heter Camelia, et utgått ullgarn fra Garnstudio. Garnet er forholdsvis tynt, jeg har brukt p nr. 3 på hele votten. Strikkefasthet for garnet: 23 m = 10 cm


Oppskrift 2:
Legg opp 52 m og fordel 12-14-14-12 på fire p.
Strikk 2r, 2vr en omg.

Mønster:
1. p: 2r, 2vr
2. p: *Stikk p inn i den andre rettmasken på p og strikk den rett uten og ta den over på høyre p. Strikk så den første m rett, slipp begge m nå; 2vr* Strikk slik p ut.Disse to p strikkes hele tida. Etter ca. 13 cm, eller så lang eller kort du vil ha votten, skal du strikke inn en tråd der du skal ha tommelen. På den høyre votten strikker du den på p1: Strikk 2 m først, så strikker du med den løse tråden over 10 m. Deretter fortsetter du å strikke der du har garnet ditt. På den venstre votten strikker du inn tråden på den 4. pinnen: Da strikker du inn tråden over de 10 første m på pinnen.
Det er lurt å strikke de 10 m rett både på omgangen før og etter den innstrikkede tråden. Da blir det lettere å plukke opp maskene.
Strikk videre til votten er lang nok, min er i alt 22 cm. Fell alle m rett av.


Tommel: Plukk opp de 10 m under tråden med en pinne, og det samme med de 10 m over tråden med en annen pinne. Det er lett å plukke opp tråden når pinnene ligger slik. Legg til 2 m i hver side, da blir det 24 m. Fordel m over 3 pinner. Ved å følge mønsteret du har fra før, vil mønsteret på tommelen føye seg fint inn i votten.
Strikk til tommelen er 5,5 -- 6 cm, eller så lang du vil ha den.Cathrine vil ikke ha noe pynt på sine votter, men det passer godt med et par små blomster eller noen perler som du kan sy på etterpå. Smak og behag.Jeg merker at jeg ikke har skrevet oppskrifter på en stund. Dette ble klønete. Hvis noen prøver seg og ikke skjønner bæret, så SI IFRA!

Og en annen ting: Bloggers redigeringsprogram er elendig! Er det fler enn meg som synes det?

Ingen kommentarer: