fredag 8. august 2008

De enkleste skjerfene

Jeg har likevel noen ting fra før som kan holde meg varm om vinteren. Både diverse skjerf og sjal, blant annet et Clapotis fra knitty.com. Det må jeg ta bilde av senere.
Dette skjerfet er strikket av Fancy-Boucle fra Idena. Morsomt å strikke av.
Det gyldne under er strikket av Luxus Mohair, det første garnet jeg kjøpte på Internett. Jeg tror det er Lion`s Brand. Siden jeg kjøpte 10 nøster, har jeg strikket både sjal og skjerf, fremdeles har jeg noen nøster igjen. Garnet er noe av det fineste jeg har vært borti (og det er ikke lite gjennom 50 år)!Bildene er dårlige, men hvis du forstørrer dem, kan du se bedre. Skal prøve å ta bedre bilder i morgen.Begge skjerfene er strikket på samme måte: Noen pinner rillestrikk og en og annen pinne innimellom hvor jeg surrer garnet rundt pinnen, eller tar ett eller flere kast, kan du også si. Hvor mange ganger, avhenger av hvor bredt jeg vil at "de store maskene" skal se ut. Veldig ofte varierer jeg det mens jeg strikker. Dette er en grei måte å lage mønster på, det eneste du må passe på, er å strikke bare i maskene og ikke tråden. Den surrede tråden, eller kastene om du vil, slipper du ned for hver maske du strikker. Effekten er fin.

5 kommentarer:

Anne Stordal sa...

Er det strikket i rillestrikk noen omganger og så strikket med kast som du slipper ned i neste omgang? De ser herlige ut. Lekkert garn i begge!

Grete Letting sa...

Ja, det er sånn. Noen ganger tar jeg ett kast, på en annen pinne kan jeg ta to kast, sånn kan jeg variere de luftige stripene. Du kan også lage et bølgemønster ved å strikke noen m rett, så 1 kast, 1r, 2 kast, 1r, 3 kast, 1r, 2 kast, 1r, 1 kast, så noen m rett igjen. Må bare passe seg for ikke å strikke i kastene, bare i maskene.

strikkepinnen.blogg.no sa...

Hei! Nydelige ting du lage.

Nå vil jeg prøve om du kan hjelpe meg.
Jeg er på jakt etter denne boken Varmekilder . Desverre så er den
utsolgt alle veier.
Da fant jeg ut at jeg ville spør deg om hjelp, om du vet om denne
boken kommer for salg igjen?. Blir den trykket opp på ny?
Veldig fin bok jeg har lyst å være eier av.
Mvh Ann Karin

Monai sa...

Så flotte skjerf.

Grete Letting sa...

Anne Karin, nei den kommer ikke tilbake, dessverre. Jeg synes det er veldig hyggelig at det er så mange som spør etter den.

Takk, Monai! Jeg synes de er fine, jeg også. Den enkle strikkemåten krever garn med litt ekstra struktur, men de blir nesten alltid fine. Bildene er for dårlige, men jeg er en dårlig fotograf.