fredag 15. august 2008

Vi skal overvintre!

Ja, vi har bestemt oss for det. Vi har forberedt oss. Vi skal ikke til Svalbard eller ligge ensomt i ei koie på fjellet. Det er en mer behagelig plass vi skal være på. Vi skal overvintre i huset vårt i Kroken i Luster kommune. Den kommunen hvor det er best å bo, jfr undersøkelsen som er gjort! (Jeg som elsker Oslo (øst)!)Huset er bygd i 1905 og godt bevart. Vi la nytt tak for to år siden. Samtidig fikk vi doble vinduer på en veldig snedig måte, ingen kan se at det er gjort noe med dem. I våres la vi inn varmepumpe etter en kampanje fra Luster energiverk. Det fungerer veldig fint.Vi har et naust, ei lita flytebrygge og en barnesikker båt som heter Steady. Og verdens vakreste fjord å utforske.Vi har ett eneste epletre. Resten av trærne ble igjen hos han som vi kjøpte huset av. Men vi er i eple-, jordbær-, bringebær-, morell- og plommeland, så vi trenger ikke å dyrke det.
Vi kan gå rundt huset uten å gå i noen bratt bakke, det er en sjeldenhet på disse kanter.

Nå skal vi sette inn ny inngangsdør, da slipper vi å fyre for kråkene.

På døra skal det sikkert stå VELKOMMEN!

3 kommentarer:

randi K design sa...

Nydelig sted! Jeg er nesten litt misunnelig! Min datter flyttet til Kaupanger i sommer, og vi var der på besøk i 3 uker. For et fantastisk paradis på jord! Hun er omringet at idyll på alle kanter, og huset hun bor i er ikke helt ulikt ditt...
Så jeg blir nok også å overvintre i Sogn, iallefall i tankene.. I bloggen min har jeg masse bilder derfra..
Ha en forsatt fin sommer, Grete!

Monai sa...

Vakre bilder.Dere kommer nok til å få en fin vinter der.

LivM sa...

Et fantastisk fint sted. Men jeg er jo spent på hvordan det blir for deg som by-jente å finne deg til rette da! Med håndarbeidsinteressen på topp så blir det i hvert fall ikke kjedelig. Kos der, og nyt naturen! Jeg er egentlig litt misunnelig på deg!