lørdag 23. august 2008

Det blå sjalet: Crest O` The Wave


Oppskriften på dette sjalet står i ei bok som heter
Ocean Breezes: Knitted Scarves Inspired by the Sea av Sheryl Thies.

Jeg startet på det 22. juli og nå nærmer det seg slutten. Mønsteret er enkelt, men enkle mønstre betyr veldig ofte mye telling, og det er det her.
Jeg har tenkt å ha det selv, for jeg opplever veldig ofte at jeg ikke har noe å ha på meg som jeg har strikka. Jeg gir det bort eller selger det i en koselig butikk her på stedet.I dag trodde jeg kanskje at det var stort nok og utstyrte meg med målebånd og blokkeutstyret. Men jeg må strikke enda tre mønsterrapporter til.I boka er det bilde av sjalet med et lekkert bånd som er sydd på rundt hele kanten, på samme måte som jeg har gjort på det store skjerfet jeg strikka i Alf Premier tidligere i år. Hvis du forstørrer det første bildet, kan du se bildet i boka!

Jeg har to ulike nøster med båndgarn, jeg har ikke bestemt meg for hvilket jeg skal bruke.

Frynser skal jeg ihvertfall ikke ha.
Garnet har jeg kjøpt på Internett fra handpaintedyarn.com. Det er såkalt Double Knit-tykkelse, dvs, "vanlig" ullgarn der 23m blir 10 cm med p 3,5 eller 4. Garnet er selvsagt håndfarget, og det er blått med lilla sjatteringer i. Jeg ser hvor jeg har bytta nøste, selv om det ikke skal skje, i følge selgeren. Men det gjør ingen ting. Garnet er produsert og farget i Uruguay, veldig godt å strikke av. Det klør ikke og er VELDIG drøyt. Til nå har jeg brukt ett 100 g nøste og strikket litt av et nytt nøste. (Det ble nesten akkurat 200 g til slutt.) Så her kan det bli et sjal til, eller luer, votter, pulsvarmere, sokker mm ... De som liker blått/lilla kan vente seg noe snart ...

3 kommentarer:

Matja sa...

Her har jeg visst ikke vært før.Mye fint her hos deg.Det sjalet blir lekkert.Har ikke våget meg på engelske oppskrifter enda.Bor like ved et bibliotek.Varmekilder har jeg lånt mange ganger.En flott bok.Ha en fin dag:)

Monai sa...

Nydelig sjal du lager.

Grete Letting sa...

Takk, Monai. Jeg er fornøyd med det selv. Nå er det blokka, og jeg er nesten ferdig med å træ båndet langs kantene. Kanskje det blir et bilde til i morgen.

Matja, takk for at du liker boka mi!